Om

omstedet

UTB68

Universitetstjenestemennenes Borettslag framstår som veldrevet og består av 7 frittliggende boligblokker med 172 leiligheter og et møterom som andelseiere foreløpig får låne gratis mot vask og rydding.

Lokalet har toaletter og et lite kjøkken, samt en storskjerm og internett. Det ble oppusset i 2015 og 2016, og fremstår nå som tidsmessig.  Laget har også en stor lekeplass mellom Otto Ruges vei 84 og 86. Denne blir vesentlig oppgradert i 2017, og fikk ny støtsand og lekesand i 2016.

Borettslaget har GET TV og bredbånd via fibernett inkludert i felleskostnadene. Hastigheten på bredbåndet som er inkludert er for tiden 30Mbps og kan økes til 150Mbps mot ekstra betaling.

Årsregnskapet for 2016 viser et overskudd på kr 722.151,-.

Laget gjorde i 2016 investeringer i to nedgravde avfallsanlegg og rørfornying av bunnledningene på tilsammen ca 5 millioner kroner. Avfallanleggene er sikret med lås som kan åpnes med samme nøkkel som inngangsdør/ytterdør. I 2015 ble alle endeveggene pusset opp,  alle callinganlegg til inngangene byttet og alle ventilasjonskanaler renset.

I perioden 2014-2016 ble alle ventiler til kjellere beskyttet mot fukt, porter ble revet, parkeringsplasser merket og grøntanlegg beskåret. Det foreligger konkrete planer for budsjettert fornying av beplantningen. I 2011 ble det lagt nye takbelegg på alle blokkene.

Vi har en god driftsøkonomi, som utenom investeringer viser et solid årlig overskudd. Laget skal i 2017 betale ned et kortsiktig likviditetslån fra i fjor på 1 million kroner. Avhengig av generalforsamlingsvedtak i april, planlegger vi å fornye alle hovedtavlene for felles strøm i borettslaget. Fortsatt vil overskuddet for 2017 trolig være på nivå med 2016 eller høyere. Vedlikeholdsstandarden i laget er god. Den enkelte blokk har et beløp til fri disposisjon for beplanting, redskap, sammenkomster eller tiltak forøvrig.

Laget har renholdsservice for fellesarealer (inklusive regelmessig matteskift i anngangene) og en vaktmestertjeneste som omfatter brøyting/strøing og vedlikehold av grøntarealer. Utførende firma for begge tjenestene er for tiden Nova Service.Nye avtaler på disse og andre områder har ført til en merkbar reduksjon i kostnader.

Laget ble stiftet i 1967 og de siste leilighetene ble innflyttet i 1968. Ethvert borettslag på 50 år må påregne vesentlige vedlikeholdskostnader. Kjøpere må derfor påregne at fremtidig utskifting av dører, vinduer og fornying av innvendige rør kan føre til noe økte felleskostnader, til tross for en meget god driftsøkonomi. Laget har investert ca 7 mill. kroner på to år uten langsiktige låneoptak.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som sammen med andre dokumenter alle er tilgjengelig under «dokumenter» på denne nettsiden.

Leilighetene i borettslaget har hatt en verdistigning som er minst like høy som ellers i området. Fellesutgiftene er i hovedsak lavere eller på samme nivå som i omkringliggende borettslag, og økningene i felleskostnadene har i 2016 og 2017 vært omtrent som inflasjonen.Det er ikke planlagt økninger før ved årsskiftet 2017/18.


Østerås

Området er veletablert og meget populært, med kort vei til de aller fleste fasiliteter. Østerås kjøpesenter byr på bl.a. apotek, vinmonopol, treningssenter og et variert tilbud av forretninger, legesenter , fysioterapi, tannlege,og kafé. Her finner du også dagligvarebutikken Meny. Det er ikke langt til Rema  1000 på Lijordet, og også til Eiksmarka senter, som i ny drakt skal stå ferdig 2. kvartal 2018, med mange leiligheter og nye butikker.

Det er enkel gangavstand til T-banens linje 2. Du kommer deg til Oslo sentrum på ca. 20 minutter med t-banen fra Østerås stasjon med flere avganger i timen. God bussforbindelse rett utenfor døren ved Ovenbakken 18 med direkte busser til Bekkestua, Sandvika og Fossum, samt buss til Skøyen med forbindelse til Oslo sentrum.

Nærområdet byr på flere sports- og rekreasjonsmuligheter, med bl.a. golfbaner, tennisbaner og fotballbaner. Seniorsenter, eldresenter og sykehjem finnes også innen gåavstand. Seniorsenteret har varierte aktiviteter for de godt voksne. Forøvrig er det ganske kort vei til Bærumsmarka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Vinterstid er det kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype i nærområdet, og sommerstid fine tur- og sykkelstier. For golfentusiaster er det kort avstand til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er strendene ved Østernvann og Bogstadvann populære utfluktsmål.

Barnehager og skoler

Flere barnehager og skoler i nærheten, blant annet Fururabben Barnehage, Eikeli barneskole, Østerås ungdomsskole  og Eikeli videregående skole ligger alle like i nærheten.